Близо 2 млн. лева е събрало ХІІ издание на “Българската Коледа”

Резултатите от ХІІ издание благотворителната инициатива “Българската Коледа”, която е под патронажа на президента, бяха огласени днес на пресконференция на “Дондуков”2. Екатерина Захариева, началник на кабинета на президента Плевнелиев, съобщи, че до момента са събрани 1 964 800 лв. и благодари на всички, подкрепили инициативата.

Тазгодишната кампания на “Българската коледа” е под мотото “Да помогнем на децата с вродени заболявания”. От 1 ноември 2014 г. до 6 март т.г. направените дарения по банков път са 1 336 500 лв., 628 300 лв. са събрани от смс-и. Даренията за “Българската Коледа” могат да се правят през цялата година.

В администрацията на президентската институция са постъпили 390 заявления за подпомагане на деца, а 24 лечебни заведения са кандидатствали за средства за медицинска апаратура.

Над 25 милиона лева са събраните средства от “Българската Коледа” от нейното създаване до сега. Инициативата е помогнала с общо 6,5 млн. лв. на 2433 деца, а с останалите средства е закупена медицинска апаратура за 200 детски клиники в цялата страна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.