Близо 2,4 млн. лева е събрало ХІІІ издание на “Българската Коледа”

Дарения на обща стойност 2 397 920 лв. са събирани до момента в тринадесетото издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа”. В периода от 1 декември до 21 декември 2015 г. в дарителската сметка на “Българската Коледа” са постъпили 1 650 773 лв. Други 747 147 лв. са събрани от есемеси към мобилните оператори, съобщи Деяна Костадинова, началник на кабинета на президента Плевнелиев, под чийто патронаж се провежда инициативата.

Фокусът на тазгодишната кампания е подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение.

Деяна Костадинова благодари на всички дарители и увери, че както и досега, набраните средства ще бъдат разпределени публично, прозрачно и обществено отговорно.

Костадинова обаче посочи, че предвид приетите промени в закона за обществените поръчки в края на миналата година, предстои в най-кратък срок промяна в правилата, по които ще се разпределят средствата по инициативата като разпределението им ще става чрез обявяване и договор за обществени поръчки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.