Близнашки си пожела смяна на политическия модел

“Да не се заричам, но не би ми се искало да има повече протести. Време е да навлезе в един нормален, устойчив ритъм на развитие. Доста хора продължават да са в главите си на улицата, тоест не можеш да протестираш през цялото време. Време е за конструктивно отношение към проблемите”. Това коментира премиерът Георги Близнашки в рамките на предварителния отчет на служебното правителство. След което увери, че няма намерение да става посланик и остава преподавател в университета. Професорът си пожела в бъдеще да види смяна на политическия модел с уговорката, че това не може да стане веднага и за година или две.

Всъщност преди дни служебният премиер прогнозира, че демонтирането на модела “Кой” ще трае 5-7 години…

Ако се върнем към отчета за свършеното от кабинета, днес Георги Близнашки обясни, че 90 процента от предварителните намерения са реализирани и вече са факт. Освен това възропта срещу твърденията, че служебното правителство е уволнило 400 човека.

Чистка в администрацията няма, уволнените и сменени служители са 218, а в останалите случаи до 400, които се коментираха в някои медии, става дума за хора, които са напуснали доброволно или има размествания в администрацията, обясни премиерът. По думите на премиерпа, не може и не трябва да се говори за чистка. Освен това били дадени изрични указания в този смисъл да не се предприемат нови кадрови промени и рокади и да се получи един плавен преход на предаване на властта към следващото политическо правителство.

Георги Близнашки повтори казаното в понеделник, че задача номер едно на парламента сега е актуализацията на бюджета. Според него това, че депутатите започват работа със законопроекта за КТБ е въпрос на политическо предпочитане, но е убеден, че актуализацията е предпоставка и за развръзка на казуса със закъсалата банка.

“Може да се започне с отварянето на тези прочути файлове, тези прочути досиета. Може би така ще се отговори на обществените очаквания, но принципното решаване трябва да започне с актуализацията на бюджета, защото единствено по този начин могат да се осигурят необходимите финансови ресурси, за да могат да започнат разплащанията, да осигурим онзи достъп на вложителите, които имат гарантирани депозити”, коментира служебният премиер Георги Близнашки.

Свързани публикации

1 Comment

  1. СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА- 25 ГОДИНИ УДРЯМЕ ПЪРВИТЕ КОПКИ!!
    ИЛИ УМНО ИЗЧАКВАМЕ ВРЕМЕТО ДА СЕ ВЪРНЕ ПО СПИРАЛАТА ПАК!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.