Близнашки: Разбита е група за купуване на гласове

Разбита е първата група за купуване на гласове. Това съобщи служебният премиер проф. Георги Близнашки пред участниците в национално съвещание на ръководството на МВР.

Трябва да се мобилизират всички налични ресурси, да се извърши превантивна дейност, органите на реда трябва да огледат редиците на своите стари познайници, да се идентифицират лицата, които през последните 5 години са участвали в изборни престъпления, заяви Близнашки, цитиран от БГНЕС. По думите на министър-председателя, “крайната цел е да възстановим доверието на гражданите в нашите политически институции и да покажем на света, че сме цивилизована европейска държава, способна да организира и произвежда нормални резултати, които да дадат легитимен резултат”.

Премиерът повтори казаното снощи пред Нова ТВ, че правителството няма пари, за да осигури поисканото от ЦИК машинно гласуване в 500 секции и призовава ЦИК да преразгледа своето решение и да намали на 250 секциите, където ще има машинно гласуване.

“Разпращат се днес поканите към неправителствените организации, за да може от следващата седмица да започне да функционира Изборният борд. Всичко се движи в нормалните срокове. Работи се по обществените поръчки. Всички върви по график. Прави се всичко необходимо изборите да преминат нормално”, добави Близнашки пред актива на МВР.

Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, от където идва основният бежански поток, съобщи още премиерът.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Кажете я къде и каква е тази г,упа, иначе само кьорфишек

Leave a Reply

Your email address will not be published.