Близнашки: Предсрочните избори могат да свалят БСП в нокаут

На хоризонта са предсрочните парламентарни избори, при които може да се стигне до нокаут на БСП. Това прогнозира в сутрешния блок на БНТ бившият депутат и бивш член на БСП проф. Георги Близнашки. Настоящият председател на Инициативния комитет за референдум по изборни въпроси коментира, за заради разрива между БСП и ДПС, предизвикан от Станишев през следващите години БСП може да остане в политическа изолация и без стратегически партньор.

Ако се стигне до избори и референдум две в едно, това би било от полза за всички, тъй като става въпрос за фундаментални политически въпроси, които имат значение. каза Георги Близнашки. Професорът по конституционално право изтъкна, че темата за задължителното гласуване е принципен политически въпрос и той изисква отговорно решение. Според проф. Близнашки, най-добре е не да се търси компромис в Народното събрание, а да се даде възможност на българския народ да се произнесе. Близнашки се надява през започващата седмица съответните парламентарни комисии да се произнесат в полза на референдума.

“Надявам се политическите сили да са искрени и да се вслушат в избирателите си. Всичко е в ръцете на Народното събрание и тази седмица ще бъде съдбоносна по отношение на провеждането на референдум. Разбирам желанието на Сергей Станишев за задължителното гласуване, но този въпрос трябва да бъде разгледан в пакет с останалите два – за мажоритарното и електронното”, каза още Георги Близнашки.

Той бе категоричен, че няма нищо фатално в електронното гласуване – „това се говори от партиите на статуквото, които няма да спечелят нищо повече от едно такова гласуване. Ние живеем в едно информационно общество, в 21-ви век сме и имаме нужда от подобни възможности при избори”, категоричен бе проф. Близнашки.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Кажете като какъв този човек коментира процесите в БСП. И той като Дикме и Октай. не е член, не знае какво става, чете стари вестници и дава интервюта с модификации.

  2. тАКИВА ХОРА КАТО сТАНИШЕВ ,ТОЗИ ПРОФЕСОР И ДРУГИ ЛИЦА КАТО Б.Б.,ПЛЕВЕНЕЛИЕВ И ДР.ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ ВЛАСТТА И МЕДИИТЕ.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОЯТ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВРЕДА НОСЯТ.А ОСНОВНИЯ НЕДОСТАТЪК Е ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ИЗБОРИТЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ,В ИЗГОДА НА ЕДИН ИЛИ ДРУГ.ФАЛШИФИЦИРА СЕ КАКТО ОБШИЯ БРОЙ НА ИМАЩИТЕ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ,ТАКА И ПРОЦЕНТИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ПАРТИИ,В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЛУЧАЯ.ДОКАТО ТОВА Е ТАКА АЗ НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДЪРЖАВАТА ОТИВА НА КИНО,А НАРОДА ИЗГЛЕЖДА ТЪП И СКУДОУМЕН

Leave a Reply

Your email address will not be published.