Близнашки позна – ще имаме правителство за 10 ноември

Най-вероятно в петък ще бъде гласувано новото правителство в пленарна зала. Така служебният премиер Георги Близнашки е на път да познае в прогнозата си, че за 25-ата годишнина на 10 ноември България ще има ново правителство.

“Надяваме се, около 10 ноември, тази историческа дата, свързана с демократичните промени в България, да имаме ново правителство и всички работим в тази посока”, заяви преди дни Близнашки по време на срещата си президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер.

В началото на днешното редовно заседание на 43-тото Народно събрание, при обсъждането на седмичната програма, председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че трябва да се предвиди точка за гласуване на новото правителство и това най-вероятно ще бъде в петък. По думите на Цецка Цачева, след днешните консултации и връчването от президента на мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, още в четвъртък се очаква указ на президента Плевнелиев за съставяне на Министерски съвет.

Ако тази прогноза се сбъдне – т.е. ако в следващите 24 часа след връчването на мандата Бойко Борисов даде на президента предложение за структура и състав на правителството, а Росен Плевнелиев издаде указ за гласуването на този кабинет в парламента, то в петък това ще е първа точка от дневния ред на Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.