Близнашки: Не съм склонен да бъда служебен премиер още 2-3 месеца

Министър-председателят на служебното правителство проф. Георги Близнашки коментира вчерашните избори като свободни и честни, с легитимен резултат, който се признава от всички и призова политическите сили за повече експедитивност при съставянето на правителство.

Не съм готов на такъв експеримент – да остана още няколко месеца на премиерския пост, изтъкна Георги Близнашки пред журналисти. Премиерът каза, че служебното правителство ще продължи да функционира, докато се излъчи следващо, като настоя това да стане в рамките на 2-3 седмици, заради натрупването на “доста тежки проблеми”, които предполагат дългосрочни решения, взети от редовно правителство.

Георги Близнашки призова основните политически сили да си поемат отговорността и да покажат добронамереност, независимо, че се е получил
един твърде разнороден парламент. По думите на служебния премиер, задачата за формиране на ново правителство няма да бъде никак лесна, но всичко зависи от здравия разум, мъдростта и добрата воля на основните политически сили.

“Страната се нуждае от силно правителство, а то не може да бъде друго освен политическо. Основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите“, каза още проф. Георги Близнашки.

„Основната задача, пред която бяхме изправени е да създадем нормални условия за изборите и тя беше изпълнена. Имаме легитимни резултати, които се приемат от всички. Сега всичко е в ръцете на основните политически сили“, обобщи служебният премиер.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Човека не е съгласен и бърза да се откачи.Бърза да се откачи за да се закачи за конституционен съдия.Тогава още недосегаем живот.Кеф.

Leave a Reply

Your email address will not be published.