Близнашки: “Мъртви души” в списъците вече няма

„Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода – за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“. Това изтъкна министър-председателят проф. Георги Близнашки пред журналисти след като откри академична учебна година в УНСС-София.
Служебният премиер не пропусна да отбележи предприетите системни действия на правоохранителните органи в страната за превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите.
„Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове“, посочи още министър-председателят. Освен това той отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат. По думите на служебния премиер, „след цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“.
“Бъдете гладни за знания, но бъдете и ранобудни, когато се налага”, написа служебният премиер в Златната книга на УНСС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.