Близнашки: Христо Иванов опитва да изнасили Конституцията

Нямам какво да деля в личен план с министъра на правосъдието Христо Иванов, но когато опират нещата до Конституцията не мога да мълча. Той опитва да изнасили Конституцията. Това обяви в предаването на bTv „Тази събота” преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки. Буквално преди ден той коментира, че Христо Иванов е случаен човек, назначен от президента за служебен министър на правосъдието без ден трудов стаж и добре, че самият Близнашки, по собствените си думи, му дърпал юздите.

Няколко месеца по-рано проф. Близнашки пък обяви, че у нас всеки се опитва да изнасили Конституцията.

„Опитват се да поставят обществото пред свършен факт, без обсъждане, без да се чуе мнението на хората, които разбират от тази материя. Опитват се да приватизират съдебната реформа”, изтъкна днес Георги Близнашки, който няколко пъти подчерта, че няма нищо лично към Иванов, който беше министър и в неговото правителство.

Според Близнашки Христо Иванов ще стане антигерой, ако промените все пак минат. „Не можеш да очакваш да изнасилваш Конституцията, а всички около теб ще гледат с одобрение”, посочи професорът по конституционно право и допълни, че в България има хора, които разбират и няма да мълчат.

Стратегията на Народното събрание за съдебна реформа, в която участвах и аз, предвиждаше определени неща, а сега се предлагат други. Вярвам, че парламентът ще отхвърли тази съдебна реформа, каза още Георги Близнашки. По думите му това е грубо посегателство върху съдебната власт, което няма да мине в парламента.

Георги Близнашки съобщи, че е пратил SMS на наследника си на поста Бойко Борисов, че ще допуснат грешка и че го подвеждат хора, които не познават материята.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.