Благотворителен концерт в подкрепа на културата в Калофер

На 6 юни от 19.30 часа в Калофер предстои благотворителен концерт “БЛЯН ОТ ЗВЕЗДИ – КАЛОФЕР “. Организаторите подготвят пъстра програма с участието на известни български и чужди изпълнители, фолклорни състави и музиканти от град Калофер.Концертът е по инициатива на Ники Божиков, който желае събраните средства да бъдат предоставени на читалище “Христо Ботев” с цел подпомагане на културната дейност в града на Ботев. Обещахме, че ще има занаятчийски произведения, а също така и конкурси, на които всеки може да се включи, давайки воля на таланта и въображението си.
В благотворителния концерт ” БЛЯН ОТ ЗВЕЗДИ – КАЛОФЕР” ще вземат участие фолклорен ансамбъл “Росна китка”, местният хор към читалището и още много други талантливи изпълнитeли. Точно на 6 юни от 19.30 часа ще писнат прословутите калоферски гайди и ще се вие кръшно българско хоро.
От днес даваме старт на конкурса “Най-красиво знаме на България”. Изработете български трикольор от каквито материали пожелаете и го донесете в деня на концерта. Специално жури ще оцени вашите произведения, а за справилите се най-добре ще има и подаръци. В конкурса могат да участват хора от .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.