Бившият шеф на РЗ БОП-Търново се жали, че няма 600 лв. да си плати глобите

Бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров няма да обжалва, но няма и да плати двете глоби от по 300 лева, които Софийският градски съд (СГС) му наложи преди дни, заради двукратното му неявяване в съда, където бе редовно призован да свидетелства по делото срещу Цветан Цветанов, съобщава електронното издание на “Труд”.
Причината – нямал пари!
Всъщност само едната глоба е заради неявяване, а втората глоба СГС наложи на антимафиота, тъй като на следващото заседание на 15 май той отказа да назове името на бивш полицай, който му казал, че е подслушван от службите.
Самият Тодоров, също като Цветанов е подсъдим, но по друго дело, което се води във Велико Търново.

Той все още бил безработен и нямало как да плати глобите, наложени му от съда. Но обясни, че в момента договарял доставки за фъстъци, които възнамерявал да продава на пазара в старата столица.

Тодоров възропта срещу съдебната заповед да бъде доведен принудително и дори мрачно се пошегува, че не е мечка, нищо, че е едър. Той повтори вече известното обстоятелство, че не се е явил в съда, защото му се развалила колата край Севлиево, но не коментира, че след като от съда пратиха “Пътна помощ” и повредата бе отсранена, той се върна обратно в Търново, а не тръгна към София.

Бившият антимафиот втора година е подсъдим на първа инстанция. Той бе задържан на 11 март 2011 г. за издаване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение. Според обвинителния акт Тодоров превърнал ръководеното от него териториалното звено БОП в частна служба и чинно изпълнявал разпореждания на крупния бизнесмен Петър Христов. Прокуратурата твърди, че Тодоров използвал служебното си положение за уреждане на частни интереси и непрекъснато докладвал на Христов за хода на знакови разследвания като “Килърите”, “Фалшификаторите”, “Бебето от фризера”. При разговорите Тодоров дори наричал бизнесмена “шефе”.

А истинският шеф на антимафиота – тогавашният министър на вътрешните работи Цветанов е подсъдим заради шесткратния си отказ да разреши постановени от съд СРС-та срещу Тодоров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.