Бивш шеф в БНБ прогнозира арест за Иван Искров

Бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов прогнозира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия, че управителят на Централната банка Иван Искров ще бъде задържан.

„КТБ е опера в трето действие. В четвърто действие очаквам да бъде задържан Искров, за да се отпуши целият проблем”, заяви Кольо Парамов. Той видя умисъл в създалата се ситуация и прогнозира, че държавата ще загуби много пари, тъй като само за изплащането на гарантираните по 100 000 евро на вложител били необходими 2,1 млрд. евро. Това, по изчисленията на Парамов, са всичките налични средства във Фонда за гарантиране на кредитите, натрупвани в продължение на 15 години, а с изпразването на Фонда “оголваме цялата банкова система”. По думите на Парамов, ако решаването на проблема с КТБ се мотае до изборите, ще се стигне до по-тежък фалит (на КТБ), отколкото преди ден прогнозира Стив Ханке, наричан “бащата на валутния борд в България”.

„Искров не осъзнава, че той е потенциален затворник. Нещата ще се развиват в негативна посока, ако той не напусне банката”, изтъкна бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов.

Припомняма, че още в началото на скандала с КТБ бе повдигнато обвинение срещу подуправителя на БНБ и шеф на управление “Банков надзор” Цветан Гунев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. 1. Този е агент на ДС, което му личи по физиономията!
    2. Този продаде България 89г. на парчета с Луканов!
    3. Този се продава на всеки, който му даде повече пари!

Leave a Reply

Your email address will not be published.