Бивш шеф на ВМА предлага 5 промени в здравеопазването

Бившият шеф на ВМА и сегашен зам.-кмет на София ген. Стоян Тонев смята, че има необходимост от пет спешни промени в здравеопазването. Според медика, промени трябва да бъдат направени в спешната помощ, квалификацията на лекарите, събираемостта на здравните вноски, броя на леглата в болниците и достъпът до здравна помощ. Според Стоян Тонев, новият министър на здравеопазването се опитва да подреди нещата в системата така, че да се постигне спокойствие и стабилизация, поне в някаква степен.

Сред приоритетните промени Стоян Тонев изтъкна необходимостта от реформа на спешната помощ, “защото там умират хора”.

В спешната помощ и гений да сложиш без да му дадеш ресурс и възможности ти отново го обричаш на вечни оправдания и наказания, каза Тонев- Той е на мнение, че на работещите в спешната помощ “при всички случаи трябва да им се осигури квалификация и условия за труд.

За да се подобри финансовото състояние на здравеопазването трябва не само да се подобри събираемостта на здравните вноски, но и да бъдат въведени лични здравни партиди, които човек да може да ползва или да прехвърля на близките си, препоръча Стоян Тонев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.