Бивш шеф на МВР-институт обвини главсека в параноидни фантазии

Бившият заместник-директор на Института по психология към МВР Росен Йорданов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправиха изключително тежки упреци срещу главния секретар на МВР Светлозар Лазаровн заради неговите обяснения днес пред Вътрешната комисия в парламента за провала на операцията по задържането на психично-болния Павел Павлов от Лясковец.

“Това не е поведение на лидер, и подобни извинения за разконспириране на акцията, за влияние на политически партии и някакви сценарии, са наистина тежки параноидни фантазии, които нямат нищо общо с провала на една зле замислена като философия акция, която издава абсолютна некомпетентност”, каза Росен Йорданов, цитиран от “Фокус”. Той изтъкна, че “това е безумие, каскада от наглости и от липса на елементарен морал. Ако това е МВР – да се оправдават с подобни действия, това е просто безобразие. Толкова е скандално това, което твърди (Лазаров), че служители на Велико Търново, са виновни за провала”, изригна в студиото Росен Йорданов. Той бе категоричен, че изтъкнатите от главния секретар причини и обстоятелства не могат да бъдат причини за една дълбоко сбъркана като философия операция.
„Разберете основния въпрос – нищо не е налагало, да се действа по този начин, нито е имало застрашен пряко човешки живот, нито той е държал заложник. Нямало е някакви действия, при които той да заплашва майка си примерно или съседите си вече с пушка, за да се действа по такъв спешен оперативен порядък. Нищо не е пречело, да се подготви тази акция съвсем разумно. Просто е липсвало компетентност”, допълни още Росен Йорданов.
В студиото на Нова телевизия изригна и бившият главен секретар на МВР и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
“Да си прикриваш глупостта, тъпотата, това, че си толкова слабо професионално подготвен, че един 53-годишен човек с една ловна пушка може да направи за смях цял отред за борба с тероризма, с все цялото им ръководство… Да излезеш, че има и други способи, методи, подценихме ситуацията, стана грешка, Бог да го прости, извиняваме се, давам си оставката. На всеки се случва. Този почва да говори, че едва ли не, от 2013 г. премиер ще се занимава в някой град с един, който не си е предал оръжието. Е, що за нахалство”, каза Бойко Борисов.
“Проявявах толерантност, съболезнования за близките на убития, на простреляните, очаквах да си подадат оставка това ръководство, да поемат отговорността и тихичко да си заминат. Вместо това, чувам неща, които граничат, искам да използвам епитет, който да не е обиден, но той трябва да олицетворява някаква голяма глупост”, каза Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.