Бивш шеф на КАТ: Уволниха ме заради заради фиш на Йовчев

Бившият началник на Столичния КАТ Богдан Милчев обяви на пресконференция, че е бил отстранен само месец, след като министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева заради шофиране на личната си кола с превишена скорост, съобщи БНР.
Според Милчев автомобилът на министър Цветлин Йовчев е бил заснет от камера на Ботевградско шосе в София да се движи с превишена скорост. След това в КАТ пристигнала снимката на автомобила заедно с фиш, който определя 100 лева глоба за вътрешния министър Цветлин Йовчев и тогавашният началник на КАТ Богдан Милчев изпратил призовката и снимката във Вътрешното министерство. Малко по-късно обаче документите били върнати обратно в КАТ, като в крайна сметка глобата от 100 лева е била заплатена от служителя, който се е подписал под фиша. Богдан Милчев не каза дали парите са платени и дадени от вътрешния министър Цветлин Йовчев, или са платени от служителя в КАТ.
Милчев каза още, че след този случай срещу него са били разпоредени 28 проверки, но нито една от тях не е доказала нарушения. Последната проверка срещу него е била малко преди той да подаде заявление за напускане. Тогава срещу него е било образувано дисциплинарно производство за това, че дипломата му е фалшива. Според Богдан Милчев обаче дипломата му е била проверена много преди това, като ректорът на университета, от където тя е издадена, е заявил, че дипломата е истинска.
В четвъртък Богдан Милчев обяви, че настоява за незабавната оставка на вътрешния министър Цветлин Йовчев. В отворено писмо до медиите Милчев обвини Йовчев, че откакто е министър е превърнал вътрешното министерство в пропагандна машина и не се е справил с корупцията и битовата престъпност.
Вчера Богдан Милчев обяви, че ще даде пресконференция, на която ще изнесе данни за твърденията си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.