Бивш шеф на “Булгаргаз”: “Южен поток” няма да се строи – не е изгоден за никого

“Южен поток” е една глупост, измислена от руснаците, за да изнудват Украйна, заяви по bTv бившият шеф на “Булгаргаз” Васил Филипов. Според него, чрез проекта „Южен поток” страната ни ще стане по-зависима, защото подписаните анекси с Русия ще ни задължат да й плащаме. По думите на Филипов, „Русия ще ни измами, тя с това се занимава и после води дела в арбитражните съдилища”. Бившият енергиен шеф демонстрира убеденост, че корумпирани политици, които са подписали тези анексите за газопровода, ще загробят страната ни завинаги, а “Южен поток” няма да се строи, защото не е изгоден за никого.

“Когото и да сложат в Българския енергиен холдинг или за зам.-министър на енергетиката, резултат няма да има. Това са само фигури без функции”, каза още Васил Филипов. Той допълни, че за да се вземат ефективни решения, трябва да има и легитимно Народно събрание, което да ги подкрепя, а служебните министри не могат да вземат решения, защото са с ограничени правомощия.

Според Васил Филипов трябва да създаде един национален кризисен съвет, който да приеме решения за стабилизиране на енергетиката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.