Бивш секретар на МВР настоя институциите да кажат истината за наводненията

Крайно време е институциите да поемат отговорност и да кажат каква е истинската причина за наводненията в страната. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” ген. Валентин Петров, водач на листата на АБВ в Пловдив и бивш главен секретар на МВР. По думите му, отговорните институции трябва да извършват превантивна проверка на речните кори и оценка на ситуацията и риска, за да се избегнат кризисни ситуации.
„Не е нормално в XXI-ви век всеки един дъжд да унищожава имуществото на хората и най-страшното – да взема жертви“, коментира ген. Петров. Според него, през последната година е станало ежедневие с падането на дъждове да загиват хора.
„Днес отново сме свидетели на една ПР акция: уж се спира предизборната кампания и един ден се появяват героични снимки с участието на кандидат-депутати, а хората остават сами в нещастието си в утрешния ден”, посочи ген. Петров. Той каза още са необходими реформи в системата на МВР без значение от това кой е на власт. Законът за МВР се е променил така, че да бетонира определени кадри и в същото време да позволи назначаването на случайни хора, изтъкна Петров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.