Бивш съпартиец съди Румен Петков за клевета, той все не идва в съда

Районният съд в Девня отложи за трети път наказателното дело срещу зам.-председателя на Политическа партия АБВ Румен Петков. Причината за неявяването му в съдебната зала е неясна към настоящия момент, съобщиха от структурата на БСП във Варна.

Наказателното дело за клевета е заведено от Цонко Цонев по повод публичните изявления на Петков от юни миналата година, уронващи престижа на Цонев, в качеството му тогава и на областен лидер на БСП-Варна.

„Това поведение говори за неуважение към българските институции и бягство от правосъдие. Здравословното състояние на Румен Петков очевидно не е пречка да участва активно в политическия живот, но не му позволява да се яви в съда“, заяви след края на съдебното заседание Цонко Цонев. По думите на Цонев безпочвените нападки срещу него и други представители на БСП явно са целяли дискредитирането на предишното управление, с една единствена цел – задоволяване на властовите амбиции на АБВ и коалирането им с ГЕРБ.

Социалистът съди бившия вътрешен министър заради негово изказване по време на предизборната кампания, че като директор на “Напоителни системи” ЕАД – Варна Цонев е участвал в кражбата на тръби от компанията.

Малко преди времето, когато е трябвало да бъде в съдебната зала, Румен Петков бе гост на сутрешния блок на БНТ, където коментира вчерашната среща на представители на ПГ на АБВ с президента Плевнелиев.

На 5 ноември 2014 г. Районният съд в Девня наложи глоба от 200 лева на Румен Петков заради поредното му неявяване на заседание по делото за клевета, заведено от бившия областен лидер на БСП във Варна Цонко Цонев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.