Бивш посланик нарече “безгръбначна” реакцията на България за ставащото в Киев

„Реакцията на България относно случващото се в Украйна беше безгръбначна, безакцентна и размита. Вижда се, че има убити, ескалацията набира скорост и посока, която предвещава катастрофа. Това се случва в 21 век. Хората, които го извършват, със сигурност ще се окажат в затвора”. Това коментира по Нова телевизия бившият ни посланик на България в Русия Илиян Василев. Според него президентът на Украйна Виктор Янукович вече е напълно делегитимиран и няма как да продължи да управлява страната. По думите на Илиян Василев, вече не се вярва на Янукович, защото в продължение на два месеца не е направил единственото, което се е искало от него като президент – да направи нови избори и правителството да подаде оставка.

В студиото на Нова телевизия Красимир Панковски от Сдружение на украинските организации в България изрази несъгласие с твърденията, че в Украйна се вихри гражданска война.

„Ако говорим за гражданска война – това е противопоставяне на една част на народа срещу друга. В момента в Украйна правителството се бори срещу хората, като се опитва да ги въвлече във война”, коментира Панковски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.