Бивш министър ще служи като иподякон в Бачковския манастир

Бившият транспортен министър Кристиян Кръстев, който е най-младият иподякон на Българската православна църква, ще влезе в олтара на Бачковския манастир. В храма на светата обител той ще чете молитви, ще помага на митрополит Антоний, който пък пристига от Берлин, за да служи на Въведение Богородично, съобщи електронното издание на “Марица”.

“Иподякон е най-ниската степен в църковната йерархия. Това не означава духовник, свещеник или монах. Той помага при подготовката и провеждането на богослуженията. Иподяконът е например четец, певец или свещоносец при богослуженията”, обясни преди седмица самият Кристиян Кръстев пред Нова телевизия. Той обясни избора си да стане иподякон с възпитанието в семейството му. Кръстев обаче отрече да има намерение да прави духовна кариера и няма да се откаже от светската си работа, а ще съчетава двете дейности.

Кристиян Кръстев беше министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков. За кратко беше и заместник-министър на Ивайло Московски в първия кабинет на Бойко Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.