Бивш министър нарече “тумор” звената за “Спешна помощ”

Проблемът със Спешна помощ е малък в системата на здравеопазването, но голям като цяло. Този проблем е като тумор, който от години стои там. Отдавна трябваше да се излекува със радикални мерки. Това каза в “Добро утро, България!” по TV7 бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски. Според него има много натрупани проблеми свързани с организацията и финансирането.
“Не може в София колите да са съсредоточени само на едно място. Опитахме се по времето на “Тройната коалиция”, когато бях министър да разпръснем малко линейките в различните болници”, припомни Гайдарски. По думите му тази практика не е сработила, защото болниците са собственост на различни ведомства – на Столична община или на Министерство на здравеопазването.
“Почерпихме опит от устройството на Спешна помощ в Лондон и искахме да пренесем организацията тук. Но се оказа, че при нас не работи”, обясни бившият здравен министър.
“Техните парамедици имаха много по-слаба квалификация от нашите фелдшери, които ги ликвидирахме, защото следвахме САЩ и Англия, които имат парамедици”, даде пример Гайдарски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.