“Биволъ” опроверга Татяна Дончева за данъчните декларации на Пеевски

Има пълно съвпадение в данните от данъчните декларации, подадени от депутата от ДПС Делян Пеевски и числата, съобщени от Сметната палата по закона за публичност на доходите и имуществото на лицата, заемащи висши длъжности в държавата. Това показва разследване на сайта “Биволъ”. Повод за проверката на колегите е твърдението на бившата депутатка от БСП Татяна Дончева, че избирането на членове на Сметната палата се протака във времето, “защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени”.

От “Биволъ” са поискали и получили по ЗДОИ от Сметната палата заверени копия от декларациите на Делян Пеевски като депутат в Народното събрание за периода 2009 – 2013 г. и не са открили разминавания в числата.

“Потърсена за коментар на тези данни, Татяна Дончева потвърди, че има информация за подмяната на декларациите от достоверен източник”, съобщава “Биволъ”. Председателката на “Движение 21” е посъветвала журналистите да търсят по-назад във времето, когато Пеевски беше зам.-министър в Министерството на бедствията и авариите, след което авторите са направили искане до Сметната палата и за тези данъчни декларации.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.