Бинев даде оставка, мислел да го направи още преди седмица

Депутатът от Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии. Това се случва след протести на различни творчески гилдии, в които на практика се включиха дори Министерство на културата, БНТ и БНР, както и целия творчески колектив на Народния театър, който заплаши с колективна оставка, ако Бинев не се откаже да ръководи Комисията по култура.

“Взех това решение още преди седмица и исках да говоря със своите колеги. Обсъждахме го и имаше най-различни варианти, но днес наистина мисля, че кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек като мен, който може да носи”, каза на брифинг в парламента Бинев, цитиран от “Фокус”. Той допълни, че Патриотичният фронт няма да предложи друга кандидатура за председател на Комисията по култура и медии.

“Мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп”, коментира още Бинев.

„Пожелавам големи творчески успехи на всички културни дейци и наистина правилата да важат за всеки един от тях по равно. На вас медиите искам да пожелая да дойде някой, който да помогне ние да не сме вече с трицифрено число надолу по свобода на словото така, както е в „Репортери без граница”, а наистина да се направят правила, които да направят медиите свободни”, каза още бившият евродепутат.

Развитието на казуса с оставката на Бинев бе коментирано и от съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, според когото проблемът се инспирира от Народното събрание, а през последните 12 дни всички са станали свидетели на една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да подкрепено от каквито и да е аргументи.

“Хората, които протестират отказаха среща, както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава”, посочи Сименов.

Свързани публикации

1 Comment

  1. зна’и Бинев има топки според другата Ви статие

Leave a Reply

Your email address will not be published.