Без “Атака” на консултациите при Миков за програмата на НС

“Атака” не изпрати свои представители на консултациите между председателя на парламента Михаил Миков и лидерите на парламентарни групи, които започнаха в 11 часа в Народното събрание. Първоначално бе съобщено, че и ГЕРБ не са пратили свой представител, а и по същото време лидерът на партията и на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов провеждаше своя среща с представители на синдикатите и работодателските организации.
По-късно се оказа, че на срещата при Михаил Миков е присъствала зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, която се е включила в консултациите около 30 мин. след началото им.

В понеделник председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги покани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 – 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС.

“Във връзка с планирането на работата на Народното събрание в пленарната зала през тази седмица приложено към това писмо Ви изпращам дневния ред, приет в сряда миналата седмица с подкрепата на 177 народни представители”, пише в писмото Миков.

Той предлага тази седмица Народното събрание да продължи своята работа по така приетия дневен ред. “Разбира се, след консултации между парламентарните групи, може да се стигне и до друго подреждане и включване на други законопроекти”, пише в писмото на Миков.

В късния следобед вчера стана ясно, че Бойко Борисов е насрочил за 11 часа днес – т.е. по времето, когато трябваше да са консултациите при Миков – своя среща с президентите на КНСБ и КТ “Подкрепа”, от които иска обяснение (цитат) “по отношение на конкретната вина на ПП ГЕРБ за настоящата ситуация в страната”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.