Бехар: Стига цирк, служебно правителство въобще не е нужно

“Този цирк, който се разиграва цялата тази седмица сме го гледали сума ти пъти и показва само едно – няма никаква нужда от служебно правителство в Република България.(…) Петдесетина души стават измислени “звезди” за петдесетина дни и имат по около петдесетина минути телевизионно време и още около петдесетина “искрящи реда” в биографиите си”. Това коментира пи-ар експертът Максим Бехар пред БГНЕС, Според Бехар, частта от конституцията, предвиждаща създаването на служебно правителство, просто трябва да отпадне и вместо него да остане понятието “правителство в оставка”.

Бехал допълва, че все пак и демокрацията се нуждае от усъвършенстване, “още повече във време, когато политическите партии започват тотално да се обезличават и един не чак толкова отдалечен ден, ще бъдат заменени от лидерите на социалните медии, които успеят да защитят точно там своите печеливши бизнес концепции”.

По думите на Максим Бехар, най-малкият проблем обаче в този казус с никому ненужното служебно правителство са парите – бедните държави са такива, защото си пилеят парите – но четири правителства за малко повече от година са ни вече твърде множко и най-важната пакост, която всяка служебно правителство нанася е невъобразимия хаос в цялата администрация, тоталните персонални смени с хора, които след два месеца ще излетят от системата.

“И за малките в детските градини е ясно, че на практика държавата е спряла да работи от година насам, а сега през тези два месеца съвсем ще блокира в очакване на следващата вълна уволнения и назначения”, изтъква Бехар. Той е категоричен, че служебното правителство означава само едно – повече хаос и повече аматьори във властта, които няма да успеят да се научат да взимат най-добрите решения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.