Бедственото положение в Габрово и Севлиево остава

В Габрово и Севлиево остава в сила обявеното бедствено положение след обилните снеговалежи и бурните ветрове през последните дни. В Бургас обаче бедственото положение бе отменено по-рано днес.

В Габрово и Севлиево е обявена “дървена ваканция” за училищата, но детските градини и ясли ще работят. Все още десетки селища са без ток в Габровско и Великотърновско заради аварии по електропреносната мрежа. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия, но на места остават проблемите с изпочупени от тежкия мокър сняг клони и дървета.

Като цяло обстановката в страната се нормализира. В Хасково през целия ден вчера се отводняваха къщи, магазини и складове. Стана ясно, че скъсани защитни диги на рибарници са довели до силното повишаване на нивото на река Хасковска, която в събота преля и заля центъра на града.

Пред bTV регионалният министър Екатерина Захариева припомни, че пари за зимна поддръжка на пътищата няма, но зимно почистване ще има, като дейността ще се плаща на фирмите с пари от бюджета за 2015 г.

Захариева съобщи, че се надява служебното правителство да отпусне нужните около 600 000 лв. за спешен ремонт на пропадналия участък от пътя Симитли-Банско, за да не пропадни зимният сезон в курорта.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.