Бедствено положение е обявено в община Ружинци

Бедствено положение е обявено във видинската община Ружинци заради поройните валежи, които причиниха наводнения и щети, съобщи БНР. Извънредната мярка важи за всички населени места в общината и е със срок 30 дни.
По-рано днес министърът на земеделието и храните Димитър Греков увери, че няма опасност от преливане на язовирите, които са под контрола на “Напоителни системи”. Според министъра, прелелите язовири в северозападна България са общинска собственост и собственост на МОСВ.
Преди около 2 месеца е получен сигнал от Ружинци за дига, която е била пред скъсване. Отпуснати са средства и дигата е била ремонтирана, каза Димитър Греков и добави, че към момента няма сигнали за диги в риск.
Както вече съобщихме, тази нощ приливна вълна в коритото на река Гаговица наводни тази нощ къщи и мазета във видинското село Гюргич. Разрушени са мостове и водопроводни съоръжения. Евакуирани са хора.
Проблеми има и в село Плешивец. Тази нощ над село Плешивец, община Ружинци, са паднали близо 80 литра дъжд на квадратен метър.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.