БДЦ ще подкрепи декларацията за съдебната реформа

„Ще подкрепим декларацията (за промените в Конституцията, по които има консенсус), която ще бъде предложена за разглеждане в Народното събрание. Това съобщи от името на ПГ на БДЦ депутатът Явор Хайтов след разговора си с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Хайтов даде да се разбере, че е участвал в написването на тази декларация, чийто основни автори били депутатите Данаил Кирилов и Димитър Лазаров.

Позволих си да участвам и в нейното обработване, защото считам, че тя най-добре отразява политическите тенденции и настроения към настоящия момент, обясни Хайтов, цитиран от „Фокус“. Депутатът от БДЦ допълни, че трите пункта, които са коментирали са безспорни и това е разделянето на ВСС, необходимостта от задълбочаване функциите на инспектората на ВСС и прекият избор на членове на ВСС от магистратите, дори и на районно ниво.

„Нашите разговори с премиера продължават и по други теми. Така, както сме давали подкрепа по знакови гласувания, като например за дълга, в бъдеще също ще подхождаме така по важни гласувания“, увери Явор Хайтов.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.