БЧК започва раздаването на помощите с хранителни продукти

Българският Червен кръст започва от днес поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 255 000 нуждаещи се български граждани в областите Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол. Акцията се финансира от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане към Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ). Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК и на Агенцията за социално подпомагане и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Раздаването ще продължи до 29 януари. Всички граждани, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти – 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 311 пункта, като всеки ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

За София град раздаването на продуктите ще стартира на 11 януари 2016 г.

За допълнителна информация гражданите могат да се обаждат в областните организации на БЧК.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.