ББЦ завежда дела срещу bTV и Нова телевизия

bTV  грубо е манипулирала излъчения репортаж в сутрешния си блок за дарителите на ПП „България без цензура“, като не е излъчила всички заснети кадри. Това се казва в съобщение на партията, разпространено до медиите. Припомняме, че сутринта bTV излъчи репортаж за дарителите на ББЦ  , който показва, че две жени без възможности са включени като дарители на ББЦ с по 1000 лева. Те твърдят, че не са имали такива пари, за да ги дарят. В изявление на ББЦ се казва, че показаните пред камера Галина Йончева и Галина Бориславова са искали да се включат в предизборната кампания заради личните си симпатии към Николай Бареков, но са нямали възможност да дарят сумата. Тогава зам.-председателят на ББЦ в Козлодуй Драгомир Дамянов им е предложил по 1000 лева назаем, за да могат да дадат своя принос към каузата на партията. Самият Дамянов също дарил 1000 лв. Тези обяснения и разкази са били заснети от репортерката на bTV Маргарита Стефанова, но са били отрязани и не са били включени в излъчения репортаж. Освен това, репортерката си е позволила да разпитва симпатизантите под полицейска охрана. Тя е била придружавана от двама униформени служители, които категорично не са били изпращани от Районните полицейски управления във Врачанска област.
„Когато на вратата ти се появят полицаи, телевизионни камери и репортери без да подозираш нищо, е нормално да се стресираш и да се объркаш. Осъдителен е фактът, че от bTV не са излъчили и кадрите, в които Галина Бориславова разказва, че съм й дал парите назаем и че много харесва „България без цензура“ и Николай Бареков“, твърди Дамянов.
От ПП „България без цензура“ искаме официално извинение от страна на ръководството на bTV към Галина Йончева и Галина Бориславова за манипулираното съдържание на репортажа, който излъчиха и за причинения стрес върху симпатизантите ни. В допълнение настояваме целият суров материал, заснет от репортера Маргарита Стефанова, да бъде предоставен на широката общественост, за да могат зрителите сами да направят своите изводи. “България без цензура” (ББЦ) обяви, че ще заведе съдебни искове срещу bTv и Нова телевизия.

“Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова Телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация. Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка”. Това се изтъква в съобщение на “България без цензура” (ББЦ), разпространено от пресцентъра на формацията. От ББЦ настояват журналистите от Нова телевизия отговорят дали е вярно, че са подбудили, насърчили и окуражили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети и да създадат фалшива сензация? Същото питане е отправено и към другата медия: Нека журналистите от БТВ отговорят защо до този момент няма нито едно разследване за купуване на гласове и нарушения на Изборния кодекс от страна на ГЕРБ и ДПС, въпреки че данните за това са брутални.

В съобщението на ББЦ се казва още, че случаят с двете дарителки на партията ще бъде проверен допълнително, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично.

Паралелно с двата съдебни иска ПП “България без цензура” ще подаде и сигнал до прокуратурата за рекет, шантаж и изнудване, извършвани от представители на “Протестна мрежа” мрежа с цел сплашване на нашите симпатизанти и прекратяване на дарителската дейност за партията, се посочва в съобщението на ББЦ.

Очевидно за големите журналисти от сутрешните блокове не са важни темите за кражбите на политиците във властта и неадекватното поведение на Станишев, Борисов, Местан и Сидеров, а личността на Николай Бареков и партията “България без цензура”, които са чисто нови в политиката и никога не са допускали грешки на гърба на българския народ.

Свързани публикации

3 Comments

  1. Продажните медии в България станаха с две повече.

  2. ОТ двете телевизии прекалиха с нападките срещу Бареков, при това без едно доказателство.

  3. Мен ако питате, време е някой да сложи Нова и БТВ на мястото им

Leave a Reply

Your email address will not be published.