Калина Крумова оглави женската организация на ББЦ “Евромайки”

Калина Крумова стана председател на женската организация на “България без цензура”. Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция на “Евромайки” в НДК. Даниела Колева стана заместник-председател на женската организация на ББЦ.Преди това Даниела Колева оттегли своята кандидатура за председател с мотива, че иска да даде път на по-младата от нея Крумова. Тя подчерта, че двете винаги са работили в екип и няма значение кой е председател и кой заместник-председател.
Форумът излъчи и номинациите си за евролистите. Това са Даниела Колева, Ирина Добруджанлиева и Мая Методиева. По план делегатите определиха и ръководния орган на структурата – Изпълнителния комитет и неговия състав – Калина Крумова, Даниела Колева, Светлана Цветкова, Станислава Евтимова и Галина Петкова.

„Евромайки е мисия, усещане, емоция и съм горда, че вървим напред заедно с всяка от вас!”, заяви Калина Крумова в емоционално обръщение към майките и гостите на Учредителния конгрес на женската формация на България без цензура. Тя честити днешния празник на всички смели жени и подчерта, че знае как една майка, загубила доверието си, се доверява.

Ако жените, които се борят да имат деца, да ги отглеждат, са тук, значи Евромайки са на прав път, обърна се  към жените. ” Нашата кауза е не само социалната легитимност на българската жена, а и нейната мисия да запази семейството си здраво. Искаме не само да докажем, че заслужаваме повече, но и че можем повече”, подчерта Крумова. „Има една хубава мисъл, че жената е като пакетче чай – не знаеш колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода.  Благодаря ви, че влязохме заедно в горещата вода“, посочи Крумова и припомни каузата на жените в Хасково, успели да спрат заповедта на кмета за увеличаване на таксите за детска градина.  „Щастлива съм, че в залата е моята майка, която винаги ме е подкрепяла, защото баща ми не е между живите,  заради една лекарска грешка. Аз не успях да бъда до него, защото работя от 16-годишна и работя от 6 до 9 вечерта, каза още Калина Крумова и обеща да продължи да работи. Постигнахме много успехи. Върнахме жената там, където ѝ е мястото, а именно в центъра на политиката”, категорична беше тя.

За 25 години, мъжете в политиката се издъниха. Това каза председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов на учредителния конгрес на Женската организация на ПП “България без цензура”. Той пожела на делегатките на конгреса повече кураж, като изтъкна, че през последните 25 години управляващите са забравили за традиционните семейства, за тези, които създават деца.

„Ние сме първата европейска нация по детска смъртност, по най-ниска раждаемост, по заболеваемост. Това е следствие на целия онзи преход, който не се погрижи да осигури възпитанието, образованието, здравето на децата. Сега говорим за демографска катастрофа. Който не мисли за бъдещето на българската нация, не може да се нарече отговорен българин, политик, изтъкна Каракачанов.

„Горд съм да ви кажа, че ББЦ е една от трите най-големи партии, а движението Евромайки е най-голямото женско движение. Аз се гордея изключително с вас. Ние сме отворили вратите си към майките и българските жени. Искам да ви кажа едно голямо благодаря и едно голямо извинявайте от името на всички политици. Ако някой плати цената на българския преход и това, че децата ни са в чужбина, това сте вие“. Това каза в словото си пред делегатите лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той се ангажира пред форума че половината от местата във всички нива на управление ще бъдат дадени на жени.
Бареков каза, че е склонен да бъде наричан популист, но при успех на ББЦ образованието ще е изцяло безплатно, а здравеопазването ще е такова за всички до 18-годишна възраст, за майките и децата, оставени без родителски грижи, тъй като ако това не се направи, излизане от демографската катастрофа няма да има.
Първият ред в българската политика ще е за майките и жените, заключи лидерът на „България без цензура“.

Д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО, обяви, че днес жените обединяват своите усилия, за да направят живота си по-добър, справедлив и качествен. „България има нужда от промяна. Нека нашата нова коалиция бъде промяната за България. Не само говорим за промяна, но имаме сили да я осъществим”, допълни Петрова.

 

 

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.