ББЦ: ЦИК не действа като надпартиен орган

„ЦИК не действа като надпартиен орган, какъвто трябва да бъде и не защитава по равен начин моите правата и тези от хората на ДПС“. Това заяви в студиото на Нова телевизия Мария Календерска – втора в листата за парламентарните избори на „България без цензура“ за 24 МИР-София и Благоевград. Представителката на ББЦ даде пример с това, че ЦИК разрешава на Икмал Джомова – кандидат-депутат от ДПС да регистрира наблюдатели от гражданското си движение „Младежка толерантност“, а на ББЦ – не. Календерска бе категорична, че неслучайно разкритите секции в Турция са толкова, колкото са в целия Европейски съюз.
„Истината е, че контролът е изцяло занижен. Затова от 1 октомври ще блокираме границата с Турция, защото трябва да бъде даден ясен знак на ДПС, че не може да си развява коня над нас по този начин“, изтъкна кандидат-депутатът.

Мария Календерска призна, че е възможно блокирането на границата с Турция да създаде неудобство за няколко дни, но обясни: „По-добре няколко дни неудобство, отколкото 4 години робство“. На забележка от водещите, че така ББЦ ще изнерви много хора, тя попита риторично: „А ДПС не изнервят ли много хора?“.

Не може един патриот, който се бие в гърдите, че е такъв, да каже, че няма смисъл да се затвори границата с Турция преди изборите, каза Календерска в отговор на обвиненията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че затварянето на границата с Турция е безсмислено и предизборно действие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.