ББЦ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство

„България без цензура“ ще излъчи преговорен екип за съставяне на правителство. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група”. Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков преди първата сбирка на новата му парламентарна група, цитиран от пресцентъра на партията. – “ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност”, допълни Бареков и призова политиците да оставят на страна личното его и личните пристрастия.

„Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан“, изтъкна Бареков. Според него политическите лидери трябва да се смирят и да си сложат егото зад вратата. По думите на Бареков, трябва политиците да направят крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Лидерът на ББЦ е категоричен, че бъдещият парламент отразява настроението в обществото такива каквито са.

“Всички политически лидери трябва да направим крачка назад. Това ни бе подсказано по един категоричен начин от избирателите. Кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор. Много са важни са и реформите в областта на икономиката, здравеопазването и енергетиката. Кабинетът трябва да бъде излъчен от парламента”, категоричен е Бареков.

Според него ниската избирателна активност се дължи на партиите, които са управлявали страната през последните няколко години.

Свързани публикации

1 Comment

  1. така е държавническо. И Бойко го каза

Leave a Reply

Your email address will not be published.