ББЦ се разделя с ВМРО, ще участва самостоятелно на изборите

“Всички 31 областни ръководства на ПП „България без цензура“ изпратиха своите становища, в които ясно и категорично изразяват желанието си ББЦ да се яви на предсрочните парламентарни избори със самостоятелна регистрация. С тези заявления структурите на партията категорично потвърждават решението на Изпълнителния съвет на ББЦ от 20 юли, където бе предложена тази идея. В резултат на това пълно единодушие, „България без цензура“ ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект”. Това се посочва в разпространената днес декларация на ББЦ. В документа се посочва, че партията остава отворена към преговори с всички партии, които не са участвали във властта и искат бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС.

В декларацията се изтъква, че “след като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ”.

“Целта на „коалицията на смъртта“ между ВМРО и НФСБ е да действа като патерица на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент. В същото време Борисов се е презастраховал, като ражда още един порочен съюз в лицето на Яне Янев и „Атака“. Ние няма да допуснем това, няма да излъжем стотиците хиляди българи, гласували за нас и няма да злоупотребим с патриотичната кауза и идея заради собствените си интереси, както направиха ВМРО”, завършва декларацията на ББЦ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.