ББЦ предлага на партньорите си да се явят на изборите с нейната регистрация

На заседание на Изпълнителния съвет на ББЦ в Бургас е решено лидерът на партията Николай Бареков да предложи на потенциалните си коалиционни партньори явяване на предсрочните парламентарни избори от страна на коалицията със самостоятелната регистрация на ПП „България без цензура“. В мотивите за взетото решение се посочва, че целта е ББЦ е да защити своята легитимация, да се утвърди като нов политически субект и да се идентифицира като единствена опозиция на ГЕРБ, ДПС и БСП.
Освен това Изпълнителният съвет е дал мандат на председателя на партията да проведе самостоятелни преговори за формиране и разширяване на коалиционния съюз. Потвърдено е подписаното коалиционно споразумение за явяване на президентски и парламентарни избори с ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“.

Изпълнителният съвет на ББЦ предлага на Контролния съвет предсрочно да прекрати мандата на заместник-председателя Ангел Николаев Славчев и да го освободи от членство в ПП „България без цензура“ заради действия, които уронват доброто име на партията, нарушават нейните интереси и са несъвместими с морала и принципите на ПП „България без цензура“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.