ББЦ прави на 1 октомври гражданска блокада на границата с Турция

“България без цензура“ затваря с гражданска блокада границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“ на 1-и октомври. Живата верига ще стои на браздата до 6-и октомври, съобщи зам.- председателят на ББЦ Росен Петров, цитиран от пресцентъра на ББЦ.
“Структури на коалицията от хасковския регион ще спрат с телата си автотрафика през браздата, като ще бъдат пропускани само търговските камиони. Това е нашият ултиматум към служебния премиер Георги Близнашки и президента Росен Плевнелиев, за да спрат вноса на гласоподаватели от Турция, ако не искат граждански размирици. Лично аз ще легна на границата. Надяваме се те да проявят разум и да не се стига до това, допълни лидерът на партията Николай Бареков.

На пресконференция в София двамата съобщиха, че формацията ще доведе с автобуси български граждани, живеещи в Румъния като отговор на изборните туристи на ДПС от Босфора. Ще финансираме с пари на коалицията превоза на наши съграждани от Румъния, за които държавата не е направила нищо през последните години, за да дойдат и да гласуват по съвест, обясни Бареков. Той каза също, че третата мярка на коалицията е въвеждане след 5-и октомври на задължителна избирателна книжка за гласуване. Тя ще се дава срещу издържан писмен и устен изпит по български език на ниво 8 клас.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Крайно време е гражданите да вземат инициативата. Ако се чака на държавата няма да направи нищо. Защо в Турция и турците ще решават кой да управлява България?Натиск и само натиск върху властта е решението. Макар че малко се отчаях. Една година правителството сваляше цената на тока, сега идва друго правителство, което не само ще ги увеличи, но ще ги увеличи демонстративно – така че всички да видят, че тези пари от високите сметки са за компенсация на причинените неудобства на колонизаторите, както ги нарича един политик.

Leave a Reply

Your email address will not be published.