ББЦ иска свой представител в служебния кабинет

В служебния кабинет трябва да влязат представители от всички партии, прескочили прага при евроизборите. Това заяви зам.-председателят на „България без цезура” Ангел Славчев на пресконференция на партията. Според него в момента по-големият проблем не е датата за следващите парламентарни избори, а това, кой ще влезе в състава на временното правителство.

„Сега е време президентът да покани всички партии, които минаха прага на европейски избори”, изтъкна Ангел Славчев. Той изтъкна, че „България без цензура” ще настоява в служебното правителство всички тези партии да имат представителство, за да е сигурно, че следващите избори ще бъдат честни. По думите му, партията може да се включи в служебния кабинет.

„Искаме правителството да е от компетентни хора и от всички сили, които минаха прага на европейските избори. Това би било национално отговорно”, коментира зам.-председателят на ББЦ.
Славчев се обяви за избори през октомври и настоя веднага след изборите да се направи кръгла маса за националните интереси на България по сектори, за да се знае, какви са целите пред страната.

Междувременно пловдивската структура на „България без цензура“ издигна лидера на партията Николай Бареков за водач на градската листа за народни представители. Решението е взето единодушно от членовете на местната организация по време на отчетно-изборно събрание вчера. Амбицията на местната структура на ББЦ е да вкара поне трима депутати от Пловдив в следващия парламент.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

1 Comment

  1. Идеята всички партии да участват в служебното правителство е повече от похвална. Силно ме съмнява дали еднопартиен президент с ниско доверие може да се реши на такава стъпка, но дано.

Leave a Reply

Your email address will not be published.