ББЦ и КНСБ се обявиха за предсрочни избори

Лидерите на КНСБ и „България без цензура” Пламен Димитров и Николай Бареков намериха твърде много общи допирни точки и сходство на позиции и мнения по време на днешната си среща в централата на синдикалната конфедерация.
КНСБ смята, че е налице видимо очакване за предсрочни избори, коментира Пламен Димитров. Синдикалният лидер разкритикува социалната и данъчната политика на кабинета. По думите му, КНСБ подкрепя идеите на ББЦ за увеличението на доходите, които нямат алтернатива.
Ако синдикатите са за предсрочни избори, то ние ще ги организираме, увери Николай Бареков. Той конкретизира, че на този етап ББЦ вижда края на юли като най-подходящо време за провеждане на предсрочни избори.
Оказа се, че КНСБ и ББЦ са на еднакви или сходни позиции за необходимостта от отмяна на плоския данък и за отказ от неолибералните парадигми и мантри, провалили се през последните 4 години.
Синдикатът подкрепя идеите на “България без цензура”, насочени към повишаване на доходите, стана ясно след срещата, и ще предостави свои експерти на разположение на екипа на Бареков за писане на програмата. Готови сме да го направим за всички партии, които го поискат, уточни Пламен Димитров. Според него 7 партии ще влязат в европарламента, и една от тях е ББЦ. Димитров похвали формацията на Бареков, че първа е реагирала на синдикалния манифест.
Общо е и мнението на КНСБ и ББЦ за необходимостта от нова макроикономическа политика, тази, която да стимулира вътрешното потребление и заедно с износа да осигури растеж на БВП.
Николай Бареков съобщи, че след евроизборите, преди ББЦ да оттегли своите представители в Народното събрание и да предизвика предсрочен вот, ще организира дебати за бъдещето на страната с участието на синдикатите, защото именно те представляват легитимно интереса на българския народ.
Бареков обяви още, че експерти на КНСБ ще си сътрудничат с експерти на ББЦ по въпросите на социалната политика и образованието. Партията му най-вероятно ще подкрепи Манифеста на КНСБ и ще го подпише.
Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.