ББЦ и “Гергьовден” подписаха споразумение за сътрудничество

Споразумение за сътрудничество между партия „България без цензура“ и партия „Движение Гергьовден“ подписаха председателите на двете формации Николай Бареков и Драгомир Стефанов.

„Това споразумение ще е основа за създаване на голям патриотичен съюз, който да се яви на няколко избори. То е изчистено, на базата на диалога между двете партии и основните принципи, на които сме стъпили” Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков след като с председателя на „ Движение Гергьовден” Драгомир Стефанов подписаха споразумение за сътрудничество между двете формации. Бареков увери, че „Гергьовден” ще имат представител в листите на ББЦ за евроизборите. По думите му, и Любен Дилов и Драгомир Стефанов са желани в тези листи.
„Протестите родиха една нова политическа сила, енергия, сила с много възможности и очаквания. Заради това ние счетохме, че най-добрият вариант е да си стиснем ръцете с ББЦ“, коментира на свой ред Драгомир Стефанов. Той изрази увереност, че „Гергьовден” заедно с ББЦ, ВМРО и ЗНС ще донесат така желаната от българите промяна. Любен Дилов допълни, че „Гергрьовден” никога не е участвало в лесни избори, а там където приносът му е бил решаващ. Дилов определи „България без цензура“ като единствената формация за последните 20 години, която събира, а не разделя.
СДС да си помислят къде е тяхното място – в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас. Това каза лидерът на “България без цензура” Николай Бареков след подписването на споразумение за сътрудничество с ПП “Движение Гергьовден”. Според него съюзът около ББЦ няма да се разтяга до безкрайност. Следващата седмица предстои подписване на споразумение и със Съюза на свободните демократи. По думите на Бареков там са млади хора с идеи и технократи. “Ние не претопяваме партии, а търсим експерти. Така последната формация, която може да влезе при нас, е СДС”, съобщи Бареков.

Снимка: barekov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.