ББЦ блокира трите КПП на границата с Турция

Активисти на коалиция „България без цензура“ блокираха границата с Турция в знак на протест срещу изборния туризъм. Точно в 8 часа лидерът на ББЦ Николай Бареков заедно с водачи на листи и членове на формацията спряха движението на ГКПП “Капитан Андреево”, носейки на ръце огромен български трибагреник. На браздата са зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, водачът на листата за Пловдив област Мартин Иванов, Тезджан Наимова, Дяко Дяков, Мария Календерска, водачът на листата за Хасково Борислав Иглев, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Протестната група опъна десетки лозунги, сред които „Не искам Ердоган-Местан да е български султан“ , „Не искам Турция да решава вместо мен“, „България на българите“, „Не на турското робство 2014“, „Не искам гости да определят съдбата ни“, „Нека да спрем изборния туризъм“.

По-късно от МВР съобщиха, че са блокирани и трите гранични пункта на границата ни с Турция: „Капитан Андреево”, „Малко Търново” и „Лесово”, като засега преминаването на превозни средства е невъзможно. На граничните пунктове има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия. До момента няма ескалация на напрежението.

Бареков е с тениска с лика на Васил Левски, а симпатизантите на партията носят тениски с надписи „Не искам турско робство“, „Блокада и борба“. ББЦ опъна и две шатри на границата, където ще лагеруват протестиращите. На тях са опънати плакати “Знаете ли за кого гласувате?”.

През последните седмици Николай Бареков многократно обяснява, че блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, които според него, се очакват да влеят над 150 000 гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок.

Снимка: Пресцентър на ББЦ

Свързани публикации

1 Comment

  1. Само така. А жалкото е, че досега не сме разбрали как тези гласове са давани за ДПС. Досега не е ли имало партии и институции?

Leave a Reply

Your email address will not be published.