ББЦ била в кондиция, Бареков оглавява предизборния щаб

„Партията е в бойна готовност и в много добра кондиция. Имаме хора, които още на първия тур ще спечелят в редица български общини като кандидати за кметове“. Това обяви Николай Бареков след разширено заседание на ПП „България без цензура“ в Бургас. По информация на партийния пресцентър над 250 души от цялата страна са участвали в заседанието и “всички застанаха зад лидера Николай Бареков и ще работят усърдно в кампанията преди местите избори”. Депутатите, отцепили се от ББЦ, също били поканени на форума, но предпочели да отидат на конгреса на партията на Хр. Ковачки.

Николай Бареков обяви, че е готов да стане лидер на Националния предизборен щаб. ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. „Да, кандидатурата ще бъде изключително интересна. Отива човек, който е изключително популярен, позитивно възприеман от всички медии, неопетнен с качествата, които е демонстрирал в публичната сфера. Нашият кмет ще бъде в тройката“, каза още Бареков. Той призна, че това е човек, който е участвал в протестите на „Протестна мрежа“.

„На 31-ви май ще издигнем първата си серия от кандидати за кметове и водачи на листи за общински съвети. Това, което очакваме – 30 общински кмета в България, 30 председатели на общински съвети и мисля, че голямата изненада на тези местни избори ще бъде ББЦ, която ще има най-вероятно двама или трима областни кметове в България“, каза още Бареков. На 26-ти април ще има Национално заседание на регионите, за да се изготви плана за действие по време на кампанията за местния вот.

Бареков обяви, че с референдума, който ще проведе с местния вот, ББЦ има предложения за допълнителни точки, които да гласят: отзоваване на народните представители, които напуснат партията, от която са избрани за депутати; мажоритарни избори; народните представители да са до 99; сваляне имунитета на депутатите и връщане на наборната военна служба.

Снимка: Пресцентър на ББЦ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.