ББЦ: 27 октомври е късна дата за свикване на парламента

Целият дневен ред, който предстои на Народното събрание, предполага бързото му свикване, а преговорите между политическите сили трябва да се водят там. Това каза след срещата при президента избраният за депутат от коалиция „България без цензура“ Румен Йончев, който е и председател на ЗНС. Той обясни, че според ББЦ парламентът трябва да бъде свикан между 22 и 24 октомври, защото освен излъчване на правителство, депутатите веднага трябва да започнат работа по ред теми: по актуализацията на бюджета за 2015 г., по решаването на проблемите около КТБ и т.н.

Йончев не е съгласен с аргументите на президента Плевнелиев, който обяви, че свиква парламента на 27 октомври, за да приключат консултациите между формациите, представени в него. Зам.-председателят на ББЦ изтъкна, че повечето от тези въпроси, вкл. за председателя на парламента и шефовете на комисии трябва да се водят от депутатите при действащо Народно събрание.

Освен ръководство Народното събрание се нуждае от правилник, а има да се вършат и други технически неща, затова датата 27 октомври е много късна”, посочи Йончев. Той потвърди, че на разговорите в петък с ГЕРБ групата за преговорите от страна на ББЦ ще се състои от него, Светлин Танчев, Любен Дилов и Кънчо Филипов. Като единствени условия коалицията ще постави прозрачността и изпълнение на програмата й за създаване на нови работни места.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.