Бареков: Знам страшни работи и съм тръгнал да променям статуквото

Страшни работи знам. Затова съм в политиката – да променя статуквото, заяви Николай Бареков в предаването “Лице в лице” на bTv. Лидерът на „България без цензура“ изтъкна, че формацията е новото начало в политиката, както и големите победители на евроизборите и затова смята, че предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

Длъжни сме партиите да седнем всички на масата и да изготвим план за предсрочни избори. Ако иска някой лидер среща с мен, тя ще е пред камери, обеща лидерът на ББЦ. Бареков коментира днешното си изявление в парламента, че би управлявал с БСП, но след реформи в нея. Като категорично условие за това той постави смяна на ръководството. В БСП има много хора, с които поддържаме добър диалог като Георги Кадиев и Страхил Ангелов, които подкрепиха закона за „Чисти ръце“, каза Бареков.

Не съм изключил и опцията с ГЕРБ – и там има хора, с които работим добре и имаме общи пътища, допълни той и обяви условието си – ако партията се откаже от Борисов и Цветанов и приеме „Чисти ръце“. Той добави, че с Борисов не е водил разговори, а с ДПС такива не може да има. Лидерът на ББЦ бе категоричен – българите, които го подкрепиха на евровота искат промяна и няма да му простят договорки с Борисов, Станишев и Местан.

Бареков каза, че иска да управлява като премиер, като определи за напълно достижимо партията и коалиционните й партньори да вкарат в парламента 70-80 депутати.

Постът премиер за мен не е самоцел. От раз постигнах доста голям резултат, който никой не очакваше. Само ние сме срещу статуквото, обяви лидерът на ББЦ. Това е олигархия, две-три партии са си разпределили баницата – половината е за ГЕРБ, другата половина на ДПС, Станишев виси на джоба на ДПС и чака да му подхвърлят трохи, а отдолу народът стои гладен, коментира още Бареков. Той изтъкна, че вече има подготвени експерти за министри, с които да управлява и да извърши реформите.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.