Бареков започва преговори с ЕНП, либералите и консерваторите

Николай Бареков започва преговори с ЕНП, либералите и консерваторите. Във вторник лидерът на „България без цензура“ пътува за Брюксел, за да разговаря с лидерите на трите партии и да реши къде да позиционира ББЦ. Ще искам зам.-председателско място за наш евродепутат в партията, която изберем и зам.-председателско място за мен в някоя от ключовите еврокомисии. Това обяви Бареков в предаването „Всяка неделя“ по Нова ТВ. Ще дам пример на политиците как човек отстоява интересите си, обясни той пред водещия Кеворк Кеворкян като подчерта, че ББЦ е за национални държави в рамките на ЕС.

“Нашите двама евродепутати са много ценни, защото където и да отидат двата ни гласа, те ще имат ключово значение”, мотивира се Бареков и посочи, че заедно с Ангел Джамбазки имат амбицията да са силни депутати за своята държава и да отстояват интересите на страната си.

Бареков коментира и изборните резултати на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. „Направихме огромен пробив в редица градове. Силни сме в Русе, Благоевград, Пловдив и Варна и съм сигурен, че на следващите местни избори ще имаме кметове поне в два от тези града, каза лидерът на ББЦ.

„България без цензура“ е много интересно явление – ние сме на три месеца, тръгнахме от 0%, обясни той и посочи, че всякакъв паралел с успеха на „Атака“ на предишните избори е неуместен. Той е категоричен, че сегашният крах на „Атака“ не е толкова заради неадекватното поведение на лидера й Волен Сидеров, а защото е направила основната грешка за една партия – не е демократична. “Основното е една партия да е демократична, затова ние направихме такъв устав, че лидерът да няма право да подрежда листи и да избира хората по места”, обясни Бареков. „Сидеров прецака своите областни и общински координатори, слагайки близките си за депутати и сега няма кой да му прави кампанията по места“, коментира Бареков. По думите му същата грешка е направила и Меглена Кунева, чиято партия също няма регионални структури.

Бареков предупреди, че можем да станем свидетели на коалиция ГЕРБ-ДПС. По думите му двете партии изключително много си приличат. „И двете партии концентрират в себе си огромни властови ресурси – едните държат кметовете, другите – кметовете и централната власт понастоящем и работят в много добра симбиоза, те си подават топката непрекъснато“, обясни той.

Лидерът на ББЦ поиска Станишев и Орешарски незабавно да си подадат оставките. Според него БСП се е сгромолясала заради неадекватното поведение на Станишев и заради това, че той е продал партията си на ДПС.

4 Comments

  1. Успех на Бареков и Джамбазки. Двамата са достойни представители на българите в Европа!

  2. Ще има интерес към ББЦ, защото са нова партия с интересни идеи!

  3. Да изберат тази партия която ще е от полза на народа и България.

  4. Прав е да търси подкрепа от трите големи! Друг е въпроса кое е най добро за страната!

Leave a Reply

Your email address will not be published.