Бареков слиза при стачкуващите в Бобов дол, ще настоява да излязат

Лидерът на „България без цензура“ слиза днес с част от ръководството на партията в забоите при стачкуващите миньори в Бобов дол. „Обещах им да го направя, ще отида при тях под земята и ще се опитам да ги извадя оттам“, каза той. Така контрира коментари на свои опоненти относно обещанието му. Тези псевдосмелчаци, които за разлика от мен не са слезли нито веднъж 400 метра под земята, се възползват от трагедията на тези хора, посочи Бареков.

Подкрепям напълно исканията на миньорите, дори смятам, че закъсняха с действията си и те са прекалено интелигентни. Тези истински патриоти стискаха зъби и накрая решиха по този скромен начин да останат земята и да накажат себе си, подчерта Бареков. Евродепутатът посочи обаче, че не дава гаранции, че ще успее да прекрати подземния протест, защото миньорите вече не вярват на българските политици.
„Никой от нас няма вина за това, което направиха политиците с тези хора. С над 200% скочи цената на тока, а и сега се готвят незаконно да вдигнат тока. Аз днес оспорих това увеличение пред Административен съд”, каза лидерът на ББЦ и призова миньорите да да не рискуват здравето си заради безхаберието на политиците и да сменят забоите с протест, пред Министерски “съвет срещу високата цена на тока срещу това, че държавата не плаща заплати.

„Нашата кампания приема по-други измерение. Днес сме в Бобов дол, в неделя ще слезем и в мини „Черно море“, обяви той. „От НЕК и останалите компании, които си вдигнаха заплатите драстично, са замислили да изтощят миньорите с трите идващи почивни дни и така да прекратят стачката. Поканих преди време министър Щонов да последва примера ми и да слезе при миньорите, но той се скри. Сега го призовавам отново“, обясни лидерът на ББЦ.

„България без цензура“ спира с жива верига трите граници с Турция в 8 часа на 1-и октомври срещу вноса на избиратели, обяви още Николай Бареков. Блокади ще има на ГКПП „Капитан Андреево“, „Малко търново“ и „Лесово“. Коменданти ще са водачите на листите на коалицията – на Капитан Андреево, водачът в Хасково Борислав Иглев, а в Малко търново – първият в бургаската листа Стефан Кенов. Границите ще бъдат опаковани в огромен български флаг. От коалицията обявиха готовността си за преговори с българската, а и с турската държава да се пропускат само търговските камиони.

„Не искаме размирици и напрежение, но трябва да спрем изборния туризъм, изтъкна Бареков.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

2 Comments

  1. Добре,че поне един от политиците ни се интересува от проблемите на хората.

  2. Барков винаги е при хората. България без цензура е партията, за която трябва да гласуваме!

Leave a Reply

Your email address will not be published.