Бареков ще пита Брюксел за отнемане на лиценза на трите ЕРП

“По повод искането на EVN за увеличение на тока за бита с 18%, като член на комисията по енергетика и зам.-председател на групата на ЕКР в Европейския парламент, ще внеса питане за отнемането на лиценза на трите дружества, които доставят ток на гражданите. Въпросът ми е ще има ли нарушение на европейските процедури, ако новото българско правителство, в което ще участвам и аз, отнеме лиценза на тези три компании”. Това съобщи лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията. По думите на Бареков, повече от ясно е, че ЕРП се източват чрез допълнителни услуги, а от друга страна те са монополисти и при това положение възниква въпроса кое нарушава европейските процедури – монополът или неговото премахване? Според Бареков, токът за българските граждани поскъпва, защото дружествата са се превърнали в хранилки за политици, а една трета от цената на услугата се формира незаконно.

“За разлика от празните приказки на ГЕРБ, БСП и “Атака”, които не направиха нищо, аз като лидер на ББЦ и евродепутат гарантирам, че след 5 октомври ще извървим всички стъпки, които водят до снемане на лиценза на ЕРП-тата начело с ЧЕЗ”, увери Николай Бареков.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Чудя се как досега нито един евродепутат не направи нищо запомнящо се за България. Ако Бареков има смелост наистина да пита това ще е добре. Отнемането на лиценза е добра отправна точка за коалиция след изборите. Искащите отнемане на лицензите срещу тези които искат увеличаване на тока и редовни отчисления към касите на ГЕРБ. Да припомним защо Бойко беше принуден да подаде оставка. Едно от нещата беше, че Митко Каратиста беше в борда на ЧЕЗ и се говореше, че ГЕРБ поискали 400 000 000 лева от тях. В замяна – безбожни цени на тока и никакъв контрол на колонизаторите, както стана модно да ги наричаме.

  2. Дано. Чудя се как може да са толкова нагли тези компании. Не стига че сме с най-ниските доходи в ЕС, но и тока е на нивото на Европа. Ако не използваме инструмента – депутати в ЕП тогава за какво са ни? Като Кунка – да казва ЙЕС?

Leave a Reply

Your email address will not be published.