Бареков ще иска помощ от Брюксел за „Аспарухово“

Николай Бареков ще поиска помощ от Европейската комисия за бедстващите в „Аспарухово“. Минимум 20 милиона евро са нужни за справяне със ситуацията, обяви евродепутатът и лидер на ББЦ, докато говореше с бедстващите хора от квартала.

Бареков бе в най-тежко засегнатата част на “Аспарухово” – ул. „Горна студена“.

Багерите вече си тръгнаха, а може да има още затрупани под камарите кал, оплакаха му се местните. Жителите на „Аспарухово“ възроптаха, че реакцията на кмета и на институциите са били неадекватни.

По-късно, на брифинг във Варна, Николай Бареков коментира, че това, което е видял в “Аспарухово”, няма как да е сторено само от природата – то е следствие и на човешката природа.

Държавата на практика в момента е труп, изтъкна Бареков и заяви, че ще сезира Европейската комисия за безобразията в България, извършени от правителствата, кметове, политици, еврокомисари и банки, визирайки не само трагедията от бедствието, но и случващото се с Корпоративна търговска банка, която днес беше поставена под особен надзор от БНБ за срок от три месеца.

Днес станаха две трагедии в България – срути се една банка и се срути един квартал, загинаха хора, заключи Бареков. Той призова всички политици трябва да се смирят пред трагедията във Варна.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

3 Comments

  1. Това е кауза която си заслужава! И той е единсвения на който ще обърнат внимание в Брюксел и може да дадат пари..той е шанса на Варна

  2. Да идва помощ от ЕК, че ако се отпуска от бюджета, парламентарните партии пак ще наредят свои фирми да откраднат парите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.