Бареков: Сезирам Цацаров за ролята на Борисов във фалита на КТБ

Атаките срещу банковата система на лицето Борисов и отказът му да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването на парите на българските граждани и структуроопределящи предприятия, ограбени от КТБ, е умишлено престъпление и нещо повече – тероризъм срещу държавата и нейните устои. Това пише лидерът на ББЦ и евродепутат в своя пореден “Коментарът на Бареков”, публикуван на сайта му. Бареков посочва, че още днес ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров за участието на Борисов в огромния ръст на КТБ по време на неговото управление и за изказванията на действащия вътрешен министър Цветлин Йовчев, че миналото на Борисов е свързано с организираната престъпност.

“Съвпадението между ограбването на банката през 2011 г. и мандата на Борисов като премиер е повече от съмнително. Действията му от последните дни умишлено издават прикриване на престъпления със задна дата. Борисов очевидно желае да замете следите от рухналата финансова пирамида КТБ, чието разрастване достигна своя връх по време на неговия властови апогей”, изтъква в коментара си Бареков.

За мен няма съмнение, че това лице е готово да срути българската държава и да обрече народа на глад и мизерия само и само да се завърне на най-високия пост в държавата, за да мародерства и злоупотребява с останките на българската икономика. Прокуратурата да разследва в какви престъпни деяния е бил замесен като сътрудник на службите и главен секретар на МВР, завършва коментарът.

По-късно днес Николай Бареков разпространи свое писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, в което настоява вицепремиерът да оповести фактите, с които разполага за връзките на Бойко Борисов с лица от ъндърграунда.

„Г-н Йовчев, с какви доказателства разполагате относно вашите твърдения за бивш охранител, свързан с лица от организираната престъпност? Като министър на вътрешните работи разполагате ли с досието на бивш служител на МВР, в последствие станал министър-председател, който си е позволил да прочиства архивите на министерството от фактите, които са свързани с неговото престъпно минало?” са въпросите, които задава Бареков на министър Йовчев.

“Като министър на вътрешните работи бихте ли проверили има ли досие, свързано с тази личност в качеството му на нелегален сътрудник в НРС? “Ако проявите интерес към тези факти ще разберете как това лице се е облагодетелствало от служебните си постове и в какви престъпни деяния е замесено като сътрудник на службите и главен секретар на МВР. Допустимо ли е хора от МВР непрекъснато да сменят амплоато си от полицаи в мутри и обратното?”, пита Бареков в писмото, публикувано на barecov.com.

Повод за това писмо стана неотдавнашното изявление на вицепремиера Йовчев (който е бивш шеф на ДАНС), че се надява „никога да не живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди“.

Бареков изпълни “анонса” си и изпрати и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да се извърши обстойна проверка на всички факти относно началния момент на „източване“ на КТБ, респективно връзката на Бойко Борисов с него.

„Освен това, считам, че трябва да призовете г-н Йовчев детайлно да изложи пред обществеността всички факти и обстоятелства, които свързват г-н Борисов с организираната престъпност и да бъде разкрито дали има връзка между изказванията на министър Йовчев за агентурната битност на г-н Борисов и агентурният му псевдоним от службите за сигурност „Мазника“, пише в сигнала до Цацаров.

Факсимиле: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.