Бареков: Сбогом “Атака”, сбогом социален популизъм!

 Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков коментира в блога си 10-те ултимативни искания на председателя на „Атака” към управляващите и ги окачестви като див социален популизъм и опит за съживяване на поувехналия рейтинг на партията.

Ето и целият коментар на Николай Бареков:  

Една година след февруарския протест “Атака” се събуди от зимен сън и се сети какво обеща на хората преди година. Днес г-н Сидеров направи поредния си лупинг в политиката и след дълга амнезия се събуди с ново искане за увеличение на пенсиите до 500 лв., падане на плоския данък и национализиране на ЕРП-тата. Всичко това нямаше да е претоплена манджа и евтин ПР, ако “Атака” беше поставила тези искания преди да подкрепи правителството на БСП и ДПС. Тези обещания изглеждат като цинична заигравка с надеждите на стотици хиляди пенсионери и избиратели, които бяха подведени от “Атака” и си дадоха гласовете през месец май миналата година.

Има и една добра новина – г-н Сидеров може да чете. Може да чете, но само чужди политически програми, които интерпретира по изключително популистки начин. “Атака” не разполага с нито един експерт във финансовата област и това става ясно като се види обкръжението на нейния лидер. “Атака” много добре знаят, че е див популизъм да се вдигнат от днес за утре минималните пенсии на хората с 500 %, както и да въведе нулево ДДС за някои стоки или пък да се развалят договорите на ЕРП-тата, при положение, че имаш 30-тина депутати, които си дал на изполица на управляващата коалиция. За пореден път действията на “Атака” нямат за цел да променят за по-добро живота на хората, а просто да хвърлят прах в очите и да вдигнат поувехналия рейтинг на партията.

Този номер мина няколко пъти, но с гласа на “Атака” ДПС назначи 6 областни управители и половината министри барабар с премиера на това правителство. Изтърканият номер повече няма да мине. Високото доверие в “България без цензура”, която избра центъра на политическия спектър, показва на избирателите, че оттук насетне никога повече “Атака” и ДПС няма да бъдат балансьори в парламентарната конфигурация. Сбогом “Атака”, сбогом социален популизъм. Време е експертите наистина да вземат нещата в свои ръце.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.