Бареков съветва политиците да се държат като държавници, а не като сърдити деца

“Към всички загубили и победили политици на европейските избори отправям един приятелски съвет: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца! За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши. Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си”. Това пише на сайта си лидерът на ББЦ в своята рубрика “Коментарът на Бареков”. Той съветва Станишев да си подаде оставката, защото вкара БСП в безпрецедентна политическа криза, “а с това помогна на ББЦ, като ни направи най-голямата опозиционна сила на задаващата се нова коалиция”.

“Г-н Борисов да спре да се държи като сърдито дете, на което са му взели камиончето и да престане да ми отправя предложения от телевизионния ефир. Нашите лични взаимоотношения не могат да бъдат предмет на дискусия за цялата нация. Те отдавна са приключили. Вместо да ме моли да му се извинявам, ще му предложа да подкрепи закона “Чисти ръце” и така да разберем дали е вършил престъпленията и кражбите, за които народът го обвинява, казва още Бареков. Според него, каквото и да се случи на утрешния вот на недоверия, две неща са неизбежни – служебно правителство, съгласувано и избрано от участниците в Европарламента и избора на консенсусна фигура за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева.

“ББЦ е в готовност да остане най-голямата опозиционна сила на задаващата се коалиция между ГЕРБ и ДПС. Българският народ трябва да е спокоен, че ни е избрал, защото ние няма да се продаваме или да подаряваме властта някому”, изтъква Николай Бареков. По думите му, като нова и млада партия разполагаме с банка кадри от поне 30 потенциални министри във всички ресори, които ще номинираме в служебен кабинет.

Очакваме г-н Плевнелиев да ни потърси в най-скоро време в отговор на нашето писмо до него за консултации за служебен кабинет, завършва коментарът на Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.